Vinič sa pestuje pozdĺž celého dalmatínskeho pobrežia, čiže od Zadaru až po Dubrovník a na priľahlých ostrovoch. Prvé vinice sa začali vysádzať práve v okolí Primoštenu a Trogiru už za čias Rimanov. Svetovo známa vinica produkujúca kvalitné červené suché víno Babič, zapísaná od roku 2007 do zoznamu kultúrnych pamiatok UNESCO, sa nachádza priamo pri našej domovskej maríne Kremik na kopci Bucavac.

Vinná réva rastie v geometricky presne usporiadaných kameninových ohrádkach uprostred krasovej pustatiny.  Do stredu ohrádok, ktoré boli vytvárané mnohými generáciami od konca 18.storočia, z miestneho ale aj v debničkách a nosičoch doneseného,  nasucho navŕšeného kameňa, bola prinesená úrodná pôda červenica. Kameň vytvárajúci kazetový priestor na pestovanie chráni vinič pred studeným severným vetrom a horúcim letným slnkom. Pestovanie bez týchto kamenných ohrádok, ľudovo nazývaných gromače, by bolo úplne nemysliteľné.  

Primoštenské vinohrady vytvorené z tisícov ton kamenia  sa tak stali symbolom húževnatosti, odhodlania človeka a oslavou diela jeho rúk. Zaslúžene tak zdobia fotografie vinice vestibul budovy Spojených národov v Ženeve. Každé ranné či večerné posedenie na lodiach Felyma yacht v maríne Kremik vám poskytne tento krásny pohľad naživo.

Víno Babič sa vyrába z odrody hrozna rovnakého mena, pomenovaného podľa rodiny, ktorá víno vyrába. Babič má temnú rubínovú farbu, charakteristickú ovocnú vôňu a výraznú chuť. Odporúča sa podávať k pršutu, pikantným syrom a grilovanému mäsu.